Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Kyra, Arjen en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid. Verder is er meestal wel een stagiaire en loopt er een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Donderdag 1 december 2022

Eerst mistig, later bewolkt en 5 graden.
Ik zag vanmiddag Cas langskomen lopen en tot mijn verbazing was er een heel stuk van zijn staart af. Ik vroeg hem hoe hij dat nu weer voor elkaar had gekregen en hij liet heel sip een foto zien. Op die foto zie je dus het ontbrekende stuk van de staart aan de kraan van de spuitplaats hangen. Hij zei, dat hij ,toen hij daar even was neergezet, omdat zijn mens iets in zijn stal wilde doen, hij jeuk had gekregen en het een goed idee vond om tegen de kraan aan te gaan schuren. En dat had hij beter niet kunnen doen, want hij is er niet mooier van geworden. Nou ja, het zal vast wel weer aangroeien. Ooit...

Haar 

Woensdag 30 november 2022

's Morgens mist, daarna bewolkt en droog.
Ik zag, dat er weer een spoedcursusmens rondloopt. Altijd leuk om te zien hoe snel ze aan ons wennen als ze dagelijks meedoen met onze verzorging. En een paar keer per dag rijles schiet natuurlijk ook veel meer op dan 1 uur in de week. Kijk maar eens bij de reviews van de spoedcursus op onze site naar wat de mensen er zelf achteraf van vinden.

Dinsdag 29 november 2022

's Morgens dikke mist, later bewolkt 5 graden.
Ik hoorde Bobby en Okkie er over praten, dat er in de kerstvakantie weer twee kampdagen zijn op 27 december en 3 januari. Ze verheugen zich er al op, want ze vinden het heel leuk om de hele dag met de rijkinderen bezig te zijn. De inschrijflijst hangt op het bord bij de binnenbak. Je kunt ook per mail of per telefoon inschrijven. Wacht niet te lang, want vol=vol.

Maandag 28 november 2022

De hele dag regenachtig en 10 graden.
Mijn naam is Jack en ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan naast Valeri en tege3nover Trofee en Tarius.
Ik ben gisteren met mijn bijrijdmens weer op op pad geweest naar een dressuurwedstrijd ergens anders. En ik begin dat steeds leuker te vinden. Ik vind alles op  vreemde terreinen lang niet meer zo eng als eerst. En ik heb inmiddels begrepen, dat ik mijn energie beter kan gebruiken om een beeldschone proef te laten zien dan om er op te letten of er geen gevaarlijke spoken langs de rijbaan zijn. En gisteren ging ik dus naar huis met een eerste en een tweede prijs in de M2.Hoe leuk is dat... Ik ben daar best een beetje trots op .

Zondag 27 november 2022

Zwaar bewolkt, droog en nog maar 11 graden.
Het prachtige weer van gisteren, dat door onze mensen was meegebracht van vakantie is helaas weer terug gevlogen. Jammer, maar we zullen het ermee moeten doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 26 november 2022

Veel zon, weinig wind. 20 graden.
Onze mensen zijn weer terug van vakantie. De terugreis was prima verlopen zonder vertragingen of koffers, die niet aan kwamen enz. Ook wel weer eens prettig. En het lijkt er ook nog op, dat ze het mooie weer mee hebben genomen hiernaartoe.

Vrijdag 25 november 2022

Rustig en bewolkt weer.
Omdat de wei aan de voorkant van het terrein hoog ligt en mooi was opgedroogd mag ik en nog een paar pony's, die zo slim zijn om niet uit hun dak te gaan en de bodem en zichzelf daardoor te vernielen nog een paar uurtjes per dag daar lopen. Er staat niet veel gras meer , maar het is toch wel leuk om nog wat eetbaars op te zoeken.

Donderdag 24 november 2022

Licht bewolkt, 18 graden.
Hans was vanmorgen druk aan het graven naast de nieuwe stal. Daar kwam een tegel bloot en eronder bleek een open buis te liggen. Jack had goed zicht op het gebeuren en vertelde , dat Hans met een heel lange slang water in dat gat aan het spuiten was. Het bleek, dat de wc bij de binnenbak verstopt was en niet los te krijgen was. Maar nu is het gelukt hoor. Alles loopt weer gewoon door. Toch fijn als je , zoals Hans, van alle markten thuis bent.

Verstopping 

Woensdag 23 november 2022

Eerst zon, later langdurig miezerregen.
Onze mensen, die met vakantie zijn hebben inmiddels een mailtje gestuurd, dat ze op een eiland, Lanzarote , zijn en dat het daar heel mooi weer is. Wat een mazzel. We hopen, dat ze nog een paar leuke dagen hebben daar en zien ze eind van de week alweer terug.

Vakantie 

Dinsdag 22 november 2022

verdoving

Bewolkt, maar droog en 8 graden.
Overbuurman Sjors had vandaag een probleem. Hij klaagde, dat er iets in zijn tandvlees zat, dat prikte. Raar verhaal vonden wij allemaal. Maar hij heeft toch kans gezien om een van onze vrijwilligersmensen zover te krijgen, dat ze in zijn mond ging kijken. En ja hoor, hij had gelijk. In zijn tandvlees zaten een paar plekken vol met een soort stekeltjes. Dit mens, een verpleegkundigmens heeft toen samen met een dierenarts assistentiemens, ook een vrijwilliger, geprobeerd met een klein soort tangetje, een pincet, die dingen er uit te halen. Sjors vond dat niet grappig, maar hij liet het toe,o mdat hij ook wel snapte, dat er iets moest gebeuren. Die mensen hebben het meeste er uit kunnen halen, maar niet alles.Sjors had er genoeg van en wilde niet meer meewerken. Omdat onze mensen inmiddels tot de conclusie waren gekomen, dat die stekeltjes zogenaamde grasaren waren die in het hooi moeten hebben gezeten ,wilden ze perse, dat die dingen er tot de laatste grasaar uit zou gaan. Het schijnen namelijk dingen te zijn waar een weerhaakje aan zit en die maar een kant uit   kruipen en dat is verder naar binnen met alle gevolgen van dien. Dus er werd een dierenartsmens gebeld om het werk af te maken. Dat mens kwam al gauw aan en wilde kijken in de mond wat er aan de hand was. Maar denk maar niet , dat Sjors dat goed vond. Het domme dier spartelde als een gek tegen. Maar  aan het eind ,nadat er met veel moeite een verdovinsspuit was gegeven is het dan toch gelukt om de laatste grasaren er uit te krijgen. Het was trouwens wel een aparte vertoning. Onze Lisa had het halstertouw stevig vast, het dierenartsmens hield met de ene hand zijn lip omhoog en was met de andere hand aan het peuteren, terwijl het voermens het geheel van dichtbij bijlichtte met een lampje. En Sjors was dan wel iets gekalmeerd door de spuit, maar echt meewerken was er nog steeds niet bij. Dus dit hele clubje heeft al doende ook nog een paar keer met zijn allen een dansje door de hele box moeten maken. Maar ze zijn er allemaal ongeschonden af gekomen en dat is mooi...

 

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement