Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 9 augustus 2020

's Morgens eerst bewolkt en dat was heel prettig. Niet dat het niet warm was, maar het bleef een poos binnen de perken.
We zagen tot onze verbazing onze vrijwilligershulpmensen in plaats van om 9 uur al tegen 6 uur aankomen.
Bij nader inzien een heel goed idee, want uitmesten en zo is sowieso al een warm werkje.
Mijn overbuurvrouw Jess zag een van haar mensen ook al op een onwaarschijnlijk vroeg moment aan komen lopen en zei verbaasd "zou hij uit zijn bed zijn gevallen ? " Maar ze begreep al gauw, dat ze een vroege buitenrit zou gaan maken samen met Nicky .en dat was wel heel leuk. 
Er was wel even een probleem toen iemand van de vroege vogels in zijn enthousiasme de deur van een van de zadelkamers openmaakte en zich niet realiseerde, dat het alarm er nog niet af was. Maar daar kwam iedereen gauw achter, want horen en zien verging je. Als er soms nog iemand in het huis sliep was diegene nu wel wakker. Ach ja, konden ze meteen horen, dat alles nog werkt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.Zaterdag 8 augustus 2020

Zon, heet, 36 graden.
Alle lessen zijn afgezegd en daar was niemand van de rijmensen en medewerkers rouwig om. Er komen vanzelf wel weer betere tijden.Het zou leuk zijn als de coronamonsterjes nu zouden smelten. Waren we daar ook mooi van af.

Vrijdag 7 augustus 2020

Zonnig en heet. Wel 33 graden.
's Morgens is het in de binnenbak nog best goed uit te houden. Ik hoorde , dat dat komt , omdat de avond tevoren heel laat wordt gesproeid. Dat water neemt dan kennelijk de warme lucht mee naar de grond en de koelere avondlucht krijgt dan de kans om naar binnen te stromen.
Er kon dus nog even geoefend worden voor wat de kinderen de ophaalmensen wilden laten zien, zoals voltige en carroussel. Er werd ook nog een sprongetje gemaakt, maar 's middags niet , want daar was het inmiddels te warm voor geworden. 
Toen iedereen na aflloop naar huis ging zeiden een heleboel tegen ons en ook tegen elkaar "Tot ziens, want we komen volgend jaar weer. " En dat is toch leuk om te horen...

Ponykamp week einde

Donderdag 6 augustus 2020

Geen wind, hele dag zon 31 graden.
De ponykampkinderen mochten vandaag kiezen wat ze vanmorgen wilden doen en dat werd springles en buitenrit. De temperatuur was toen nog niet zo gestegen als 's middags.
"s Middags hadden de medewerkers weer eens vrijaf, want de kinderen zijn vertrokken naar het zwembad en ik denk, dat dat met deze temperatuur een prima plek is om te zijn.
De maisplanten op "ons "crossveld hadden ook een goede dag, want de buurboer zorgde ervoor, dat ze de hele dag enorme plenzen water over zich heen kregen.

Sproeien

Woensdag 5 augustus 2020

Veel wind, hele dag zon en 28 graden.
Toen ik vanmorgen uit het raam keek zag ik Pjotr  langs komen met zijn eigen mens en nog een passagier. Ik wist wel, dat Lisa overal voor te porren is en het verbaasde me dus niks, dat ze nu een lift bij Pjotr best wel gaaf vond, zoals ze later zei.

Pjotr

Dinsdag 4 augustus 2020

Wisselend bewolkt, weinig wind. 23 graden.
Inmiddels is de 5e week van de ponykampen begonnen. We zijn er ondertussen helemaal aan gewend om extra vertroeteld te worden. Dat zullen we nog missen als de ponykampen weer voorbij zijn.

Maandag 3 augustus 2020

Bewiklkt , weinig wind en zo'n 22 graden.
Mijn naam is Orlando en ik woon , sinds ik als 6jarige hier ben gekomen, al ruim 25 jaar in de grote stal .Op dit moment naast Coen en de zadelkamer en tegenover Jess en Ijsje.
Ik hb al jaren pensioen  . De eerste jaren , dat ik hier was ,waren achteraf gezien , niet zo'n succes. Ik als paardenpuber, vond het hartstikke leuk om uit te testen hoe stevig mijn rijmensen in het zadel zaten en zodoende zijn er heel veel zandruiter geworden.Maar toen hoorde ik op een dag toevallig de mensen zeggen, dat ze er genoeg van hadden en dat ze me gingen verkopen. Toen ik begreep, dat ze het echt meenden, heb ik meteen de knop omgedraaid. Foei, dat was op het nippertje, want het laatste wat ik wilde was hier weg te moeten.Tot verbazing van iedereen was ik al gauw het braafste en gemakkelijkste paard van stal , waar iedereen graag op reed van beginner tot en met gevorderde.
En nu heb ik de mazzel, dat ik, na meer dan 20 jaar een super medewerker te zijn geweest ,gewoon hier mag blijven.Normaal wordt er voor de pensionado's een goed huis gezocht als gezelschapspaard. Maar ze zagen de bui al hangen, dat ik ergens anders niet meer zou kunnen wennen. En daar hebben ze helemaal gelijk in, want ik moet er niet aan denken om ergens anders te moeten wonen.  Dus eind goed al goed oftewel beter ten halve gekeerd dat ten gehele gedwaald.

Zondag 2 augustus 2020

Eerst veel wolken en veel wind. Later zon. 24 graden.
Vandaag een hele vrije dag om uit te rusten en weer topfit te beginnen aan de volgende ponykampweek.
De week is weer on en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 1 augustus 2020

Wisselend bewolkt en ietsje minder warm. 28 graden.
's Morgens waren we in de weer met de rijmensen en rijkinderen, die niet met vakantie ergens anders waren en 's middags hadden we vrij. 

Vrijdag 31 juli 2020

Strakblauwe lucht en 's middags 31 graden.
En het was alweer de laatste dag , dat mijn 4e verzorgkind mij nog even lekker poetste en knuffelde. De kinderen gaan naar huis en zullen vannacht als ze slapen misschien nog wel dromen over deze leuke kampweek.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement