Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Dinsdag 23 juni 2020

Weinig wolken, veel zon en steeds een beetje warmer.
Inmiddels is er weer een grote vracht hooi aangekomen. Nieuwe oogst van dit jaar. Het mens, dat dat spul levert komt hier al heel wat jaren en inmiddels weet hij gelukkig precies hoe hoog en hoe breed hij het hooi op zijn vrachtrolhok moet laden, zodat het gevaarte nog net door de grote deur van de binnenbak kan. Er komt altijd een stelletje wegpakmensen mee en met zijn allen is de megaklus dan nog wel een keer geklaard. En nu maar wachten totdat we dat lekkere verse hooi dan ook krijgen. Het schijnt altijd minstens 6 weken te duren voordat je het veilig kunt eten , zonder risico op koliek. En wachten duurt best lang.

Hooi

Maandag 22 juni 2020

Geen wolken , geen wind, 25 graden.
Ik heet Okkie en woon samen met Bobby in de duostal eerste links als je de nieuwe stal binnenkomt. Ik ben hier inmiddels al meer dan 20 jaar medewerker en het bevalt me nog steeds prima. Heel leuk om te zien, dat kleine rijkinderen alsmaar groter worden, dan zo groot worden, dat ze naar ergens anders gaan om verder te leren en zo en dan vaak later weer terugkomen als rijmens of met een nieuw eigen rijkind aan de hand. En dan is de cirkel weer rond.

Zondag 21 juni 2020

Vandaag schijnt de zomer officieel begonnen te zijn en het was ook zomer. Af en toe een wolkje, weinig wind en 25 graden. Precies goed.
En je houd het niet voor mogelijk, maar ik mocht vanmorgen eindelijk ook mee op buitenrit . Wel alleen samen met Dame Blanche. Het was ook  met onze eigen mensen, want ze wilden natuurlijk eerst weer kijken hoe ik me zou gedragen voor de eerste keer naar buiten na de winter. Nou .Ik heb mijn best gedaan. Ze vonden me nog wel een beetje wierig, maar dachten dat dat na een paar ritten vanzelf wel goed zou komen. En dat denk ik ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 20 juni 2020

Weinig wind, beetje zon ,23 graden.
Buurman Jack was beledigd."Ze hebben mij ervan beschuldigd , dat ik weer eens de hele paddock kapot heb gemaakt en ik heb dit keer helemaal niets gedaan, " zei hij verontwaardigd
. Maar daar zat een verhaal achter heb ik inmiddels begrepen. Onze Hans heeft al die jaren, dat hij hier al komt het nog nooit laten merken als hij jarig was. Gewoon, omdat hij niets heeft met verjaardagen. En dat is zijn goed recht. Toch ? Maar...heel toevallig is een van onze mensen er per ongeluk achter gekomen, dat hij vandaag jarig is. En niet gewoon jarig ! Nee, hij wordt vandaag 75 jaar en dat is niet niks. Zeg nou zelf. Ze heeft dat dus meteen doorgebriefd aan de rest. De koppen werden bij elkaar gestoken, er werd taart besteld en er werden cadeautjes bedacht. En toen realiseerden ze zich , dat ze het feestvarken op tijd voor de huldiging hierheen zouden moeten lokken. En toen kwam Jack in beeld. Het voermens heeft Hans op een afgesproken tijd (zijn vrouw zat ook in het complot ) gebeld met een zielig verhaal, dat Jack de paddock weer eens kapot had gemaakt. Erg kapot...Niet meer te gebruiken !!! En Hans, die die paddock net had gerepareerd stapte , zoals verwacht, meteen gefrustreerd in zijn rolhok en was , zoals verwacht, na zo'n 20 minuten ter plaatse.Toen hij nietsvermoedend richting de "kapotte"paddock liep kwamen er een stuk of 20 mensen uit de grote stal gelopen onder het luidkeels zingen van "lang zal huj leven.Ïk heb het vanuit mijn buitenluik met belangstelling gevolgd en ik heb Hans nog nooit zo perplex en sprakeloos gezien als toen hij zich omdraaide en in plaats van een kapotte paddock een zingende menigte zag.Uiteraard allemaal op anderhalve meter afstand.
En het is,inder het genot van de taart,nog een hele poos gezellig gebleven. Op naar de 80 dan maar...

Taart Hans

Vrijdag 19 juni 2020

Zon, 25 graden.Van mij mag het best weer wat minder.
En ja hoor...Wat ik al vermoedde is waar. De viooltjes zijn weg en in hun plaats staan de zomerplanten hun best te doen. Maar...de viooltjes zijn nog niet echt weg. Het voermens, dat zich altijd ook met de erfplanten bezig houdt (omdat ze niemand anders zo gek kan krijgen en ze wel graag veel bloemen op het plein ziet) had medelijden met die uitslovers van violen. Ze staan nu met zijn allen tijdelijk in bakken op een plek, waar normaal geen planten staan. namelijk onder onze buitenluiken. En jammer genoeg ook nog zo, dat we er net niet bij kunnen. Ze hebben dus een soort van pensioen en mogen daar blijven staan totdat ze zijn uitgebloeid en worden dan pas echt opgeruimd. Goed opgelost toch !

Bloemen

Bloemen

Donderdag 18 juni 2020

Wisselend bewolkt veel wind.23 ngraden.
Inmiddels is wel duidelijk , dat er dit jaar op "ons" crossterrein mais groeit en dat doet het ondanks de droogte prima. Dat zal ook wel komen omdat de buurboer er al behoorlijk veel water op heeft gegooid.

Mais

Woensdag 17 juni 2020

Overdag bewolkt en 'avonds drukkend warm.
's Avonds was een buitenrit en mijn stalgenoten Bobby , Sil , Okkie en Tarius mochten ook mee. Maar ze hadden pech, want halverwege kregen ze via het telefoonding van het leidmens te horen, dat ze meteen terug moesten komen , omdat er plotseling onweer aan kwam. En het begon ook echt behoorlijk te rommelen en heel erg hard te regenen. Ze zijn dus met gezwinde spoed naar huis gegaan en kwamen als een stel natte katten het erf weer op. Maar dat mocht volgens hen de pret niet drukken, want je wordt vanzelf weer droog en het was best een spannende rit.Ik ben benieuwd wanneer ik ook weer eens mee mag. Dat is al wel een jaar geleden.

Onweer

Dinsdag 16 juni 2020

Zwaar bewolkt, droog, weining wind.
Inmiddels hoorde ik de mensen zeggen, dat de viooltjes, de leuke voorjaarsbloemetjes, die overal op het plein in potten en bakken staan te bloeien, weg moeten. En niet , omdat ze niet mooi meer zouden zijn. Integendeel. Ze zien er nog prachtig uit.Het probleem schijnt te zijn , dat ze over een paar weken wel uitgebloeid zullen zijn en dat er dan nergens meer de opvolgers, die doorbloeien tot de herfst meer te koop zullen zijn. Ik denk dus wel, dat ze binnenkort het veld moeten ruimen. Sneu hoor...Doe je zo je best.

Bloemen

Maandag 15 juni 2020

Zwaar bewolkt, weer droog en 24 graden.
Ik ben Valeri en woon in de nieuwe stal naast Jack en tegenover Troffee en Tarius.n
Zo langzamerhandbeginnen alle lessen weer zo'n beetje op gang te komen en ik heb gehoord, dat onze ponykampen ook mogen doorgaan. Leuk...!!! We waren al bang , dat het een saaie zomer zou worden.

Zondag 14 juni 2020

Eerst droog en 24 graden en later in de middag en avond bakken vol regen. Het hield maar niet op. 
Ons plein veranderde in een rap tempo in een binnenmeer. En blij, dat onze mensen daarmee waren !! De grote bomen kregen eindelijk weer een lekker slokje en je zag het gras in de weilanden bijna groeien.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri

wateroverlast

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement