Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Woensdag 21 augustus 2019

Licht bewolkt, droog, 23 graden en geen wind.
Een mooie dag om jarig te zijn. En dat was dus dit keer een van onze mensen.Theo is 89 jaar geworden en dat is niet niks.Maar als je dat vergelijkt met mijn leeftijd van 30 jaar en je weet, dat dat in vergelijking met mensenleeftijd 30 keer 4 =120 jaar is komt hij nog maar pas kijken en kan hij nog wel even.

Dinsdag 20 augustus 2019

Wisselend bewolkt en windstil. 23 graden.
Gisteren is de laatste groep ponykampkinderen gearriveerd. Ze hebben , zoals gebruikelijk , samen met de wegbrengmensen, die dat leuk vonden, een rodleiding gehad. Ze weten dan vast een beetje hoe en wat. Wie we zijn en waar ze onze spullen kunnen vinden

Ouders

Maandag 19 augustus 2019

Wisselend bewolkt. Meest5al droog. 19 graden.

Hallo, ik ben dus Orlando. Ik woon al meer dan 24 jaar in de grote stal. De laatste jaren heb ik pensioen. Naast mij woont op dit moment Coen.Aan de andere kant is de zadelkamer.Je wilt niet weten hoeveel buurmannen en buurvrouwen ik in al die jaren heb gehad.Varierend van een goedgekeurde friese dekhengst als gastpaard tot een hele reeks medewerkers en allerlei soorten en maten gastpaarden. Ik kon met iedereen goed opschieten .Dat kwam volgens onze mensen, omdat ze er goed op letten, dat alle buren dominant waren. Ik weet niet precies wat ze daar mee bedoelen, maar ik hoorde eens zeggen, dat ik, als ik denk, dat ik de baas kan spelen vervelend wordt op stal.Als het duidelijk is, dat dat me niet gaat lukken schik ik me er in en worden we gewoon vriendjes. Zo simpel is dat...

Zondag 18 augustus 2019

's Morgens veel buien, 's middags droog.
Rustdag. Allemaal in wei en paddock,alleen maar eten en slapen. Voor een dagje best leuk , maar liever niet langer. Ik vind werken veel te leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 17 augustus 2019

Eerst droog , later motregen.
Vlak voor de silostal is een vreemd ding gezien.Het ziet er uit of iemand een stuk brood of koek op de grond heeft gegooid en vergeten op te rapen. Toen een van onze mensen het, een beetje boos over zo'n slordigheid, wilde oppakken en weggooien, bleek, dat het vast zat aan een stronk van een omgehakte boom. Het zal dus wel een soort paddenstoel zijn, maar niemand hier weet wat voor een.Nou ja, het ding is in ieder geval wel verdwenen in de vuilnisbak, want paddenstoelen en bomen schijnen  geen goede combi te zijn. Nu was dit geen echte boom meer, maar je kunt niet weten of het misschien besmettelijk is.

paddenstoel

Vrijdag 16 augustus 2019

Licht bewolkt, weinig wind en 23 graden.
Vandaag alweer de laatste dag van dit ponykamp. 's Middags waren de ophaalouders plus aanhang present om te kijken naar wat hun kinderen zoal hadden geleerd. Ze hadden zelf mogen kiezen wat ze wilden laten zien. Okkie was dit keer aan de beurt voor een demonstratie voltige, oftewel kunstjes op een bewegende pony. Door de week moest ik er ook aan geloven , omdat ze toen werkten met twee pony's en de hele groep meedeed.

demonstratie voltige

Donderdag 15 augustus 2019

Raar weer. Soms zon, soms stortregens.
We zijn allemaal toch op buitenrit geweest tussen de buien door en we hebben bijna allemaal niet meer dan een paar spatjes regen opgelopen.Alleen Tommy en Jess, die nog even een rondje naar buiten gingen en vertrokken toen de zon scheen kregen zo'n bak water over zich heen, dat  hun berijders zo doorweekt waren, dat ze andere kleren moesten gaan aantrekken. Wel een beetje sneu...

Woensdag 14 augustus 2019

Zwaar bewolkt, droog en veel wind.
Jess , het nieuwe gastpaard heeft het langzamerhand helemaal naar haar zin.Ze heeft vriendschap gsloten met de stalgenoten en staat geregeld met buurman Ijsje in dezelfde paddock uit dezelfde bak te eten.

Jess

Dinsdag 13 augustus 2019

Gisterenavond zou er een spel zijn in de springwei, maar het regende inmiddels pijpestelen en de leidingmensen hebben dat spel maar vervangen door een leuke film in de kantine. Ik hoorde kinderen vertellen, dat het 's nachts ook zo hard had geregend, dat horen en zien je was vergaan. Maar...de tent heeft niet gelekt en daar hadden ze dus mazzel mee.

Maandag 12 augustus 2019

Overdag wisselend bewolkt en 's nachts regen en niet zo'n beetje ook.

Ik ben Calimero en woon op het moment in de sterstal naast Murphy en tegenover Melli en Cartouche.

Vanmorgen is er weer een nieuw ponykamp gestart en we zijn er helemaal klaar voor.Twee kampleidingmensen zijn afgelost en vervangen door twee anderen en de andere twee zijn er , na een paar nachtjes goed slapen in hun eigen bed, ook weer klaar voor om de kinderen een leuke week te bezorgen.
Begonnen werd, zoals iedere week, met een les om te kijken wat de kinderen thuis al hebben geleerd en 's middags werd er een buitenrit gemaakt. Ikzelf mocht met het rijtuigje op pad met de kinderen, die nog niet ver genoeg zijn om veilig op paard of pony naar buiten te gaan.
De hei begint mooi paars te kleueren en dat is altijd een feestelijk gezicht.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement