Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoon Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Silke, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Dinsdag 30 november 2021

Eerst alleen zwaar bewolkt, later alleen regen.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat het mens van Unpie ons paarden rolhok tevoorschijn haalde en aan zijn eigen rolhok vast knoopte. Unpie stapte in en weg waren ze.
Volgens mij zijn de 3 maanden, waarin Unpie bijna niets mocht doen, omdat hij een flinke peesblessure had opgelopen nu ongeveer voorbij. Ze zullen nu wel gaan bestuderen hoe de zaken erbij staan na de 3 maanden rust en de behandeling, die hij heeft gehad. Hij moest toen een nachtje blijven slapen bij het dierenartsmens en ze hebben bloed afgepakt, gefilterd en weer ingespoten op de plek van de blessure.
Na een hele poos kwam het rolhok weer terug met gelukkig Unpie er weer in. Die stapte uit en riep blij over het plein, dat hij genezen was.Hij vertelde, dat het dierenartsmens met een soort kijkding over zijn been was gegaan. En weten jullie wat hij zei ? Hij zei verblufd "huh...? ". en keek nog eens heel goed. En weten jullie waarom hij huh zei ? Dat was, omdat hij geen spoor meer zag van een peesblessure op de plek, waar die toch echt gezeten had en dat had hij nog niet eerder meegemaakt.
Is toch alle moeite, die de mensen hebben gedaan met zijn dagelijkse revalidatie stapsessies, speciaal voer, voor paarden,die op rust staan,zodat ze niet te dik worden en extra mineralen om niet te ontploffen door het gedwongen nietsdoen ,niet voor niets geweest De bofkont mag nu weer geleidelijk aan het werk.Ik hoop toch zo, dat dat voor mij binnenkort ook zal gaan gelden !!

Maandag 29 november 2021

Zwaar bewolkt, windstil en behoorlijk fris.Niet meer dan 2 graden, wel boven nul.
Ik ben Armando en woon in de grote stal tweede rechts als je binnen komt. Naast mij staat van zondagavond tot vrijdagavond Sadique, onze gast medewerker, die het weekend thuis bij zijn eigen mensen doorbrengt.Aan de andere kant ligt momenteel een voorraadje hooi voor wie 's avonds op de laatste ronde zijn hooinet helemaal leeg heeft. Het is eigenlijk de box voor de nieuwe medewerker, waar onze mensen al zo lang naar op zoek zijn. Ik weet zeker, dat die wel ergens loopt. Het is alleen de kunst om er achter te komen waar.
Ikzelf sta nog steeds op non-actief. Mijn halve hoef is er een hele poos geleden zowat afgesneden door het hoefsmidmens, omdat er ergens binnenin wat los was geraakt, dat nu helemaal opnieuw moet vastgroeien. Of zoiets. Ze noemen het een losse wand en het zou me heel wat waard zijn als er schot in de zaak zou komen.Binnenkort zal er wel weer naar worden gekeken.

Zondag 28 november 2021

Zwaar bewolkt, weinig wind. 2 graden.
Het is alweer het einde van de week. Ik hoop , dat mijn mens nog komt voor het halen van een frisse neus in het bos. Even duimen dus...
Ik geef nu de pen aan Armando.

Zaterdag 27 november 2021

Regenachtig en waterkoud. Niet meer dan 3 graden.
Ik ben deze week , ondanks het niet zo fijne weer toch een paar keer met mijn mens op buitenrit geweest. Hartstikke lekker om door dit mooie gebied te stappen ,draven en galoperen,ook als het geen mooi weer is. Als je een keer op weg bent heb je daar niet veel last meer van.Gelukkig is mijn mens het daar mee eens. We zijn geen van beiden van suiker en zullen er dus niets aan overhouden.

Vrijdag 26 november 2021

Eerst droog. Later wind en regen.
Tommy heeft een leuke "meet and great "gehad als understudy van Ozosnel. Hij wil volgend jaar wel weer ,zei hij. Jammer, dat de kerstman altijd met een rendier voor zijn slee werkt, zei hij spijtig. Dat dier vervangen zou ook mega leuk zijn, maar daar lijkt hij helaas niet genoeg op en dat zal dus met zekerheid niet gaan gebeuren.

Tommy 

Donderdag 25 november 2021

Wisselend bewolkt, soms zon en soms regen.4 graden.
Lisa (hondje) heeft het deze week prima naar haar zin. Ze mag namelijk met het oppasmens mee naar haar werk. Ze heeft zich de eerste dag zo goed gedragen, dat ze de rest van de week weer gewoon mee mocht. De andere mensen, die daar werken vinden het hartstikke gezellig , zo'n hondje over de vloer. Goed geregeld !

Woensdag 24 november 2021

Zwaar bewolkt, geen wind.
Sandra, Remco en Bart, die een weekje ergens anders zijn ,hebben gemaild, dat ze daar stralend weer hebben , terwijl ze toch gewoon in Nederland zijn. Ze zijn wel helemaal aan de onderkant van het land. Ze noemen het Limburg. We wensen hen nog een paar fijne dagen. Het is ze echt gegund.

Vakantie 

Dinsdag 23 november 2021

Eerst weer mist, later wisselend bewolkt en af en toe even veel water meteen weer gevolgd door een poosje zon.
Een tijdje geleden liep er toch een egeltje op onze mesthoop ? Binnenkort komt er in die buurt een egelhuisje te staan ,want Theo is begonnen om egelhuisjes te maken. Een van onze rijmensen had toevallig gevraagd om een egelhuisje voor in haar tuin en nu maakt hij er nog een paar meer, omdat er meer vraag naar is. Als er dus iemand zo'n huisje wil moet hij dat maar aan Theo vragen.

Egelhuisjes 

Maandag 22 november 2021

Eerst mist, later zon en buien.'s Nachts een beetje vorst.
Hallo. Ik ben Aris en ik woon in een van de silostallen naast Dame Blanche. Aan de andere kant van de brokkensilo wonen Match en Macey.
Soms vind ik er best een beetje jammer, dat ik zwart ben.En waarom dat dan zul je je misschien afvragen. Nou, ik sprak vandaag Tommy en die heeft me toch een leuk klusje over een paar dagen. En dat alleen omdat hij wit is. Vandaag is een van de Pieten van een zekere Sinterklaas hier geweest om te vragen of wij hier soms een wit paard hadden, dat Ozosnel,het paard van Sinterklaas voor een keertje zou kunnen vervangen.Ze hadden afgesproken, dat Ozosnel een poosje bij onze dierenkliniek in Hellendoorn zou gaan staan,zodat kinderen daar hem in het echt konden zien en aaien.Maar hij was uitgegleden op het dak en moest nog een paar dagen rust houden. Omdat Sinterklaas dat heel jammer vond voor de kinderen daar zochten ze een vervanger, die heel erg op Ozosnel leek. En dat was dus onze Tommy, de bofkont.Tommy vindt namelijk sowieso niets leuker dan aandacht, aandacht, aandacht.

Zondag 21 november 2021

Zonnig en droog, 's nachts regen.
Vandaag waren 4 van onze rijkinderen, die na de wedstrijd in Den Ham waren afgevaardigd naar de kwartfinale van de KNHS zitcompetitie,naar een andere manege in een plaats Zwolle. Ze moesten daar weer op vreemde paarden hun kunnen laten zien en ze hebben het heel goed gedaan.Ik hoorde wel, dat er een paar op een paard hadden gereden,dat heel hoog op gaf en dat zit sowieso natuurlijk niet zo gemakkelijk en ziet er ook niet zo mooi uit. Maar er mag toch een door naar de halve finale, ergens in december in Ermelo. Gefeliciteerd !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Zitcompetitie 

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement